PROGRAMA DE DETECCIÓ I DESENVOLUPAMENT D'ALT RENDIMENT EN BÀSQUET EN CADIRA DE RODES
Hits

 

En aquest nivell, el procés de coneixement del joc per part del jugador ens portarà a treballar sistemes complexos tàctics tant a nivell ofensiu, com defensiu, en una progressió del treball per parts que millori tant els recursos tècnics, com els recursos tàctics del jugador.

Paral·lelament, hem d'oferir al jugador un programa de condició física extern que millori el rendiment muscular (resistència a la Força en un primer nivell i, desenvolupament muscular en el seu següent nivell) i previngui lesions lligamentoses pròpies d'aquest esport (síndrome de l'espatlla dolorosa).

L'estrès competitiu ha d'augmentar, i els jugadors que estiguin immersos en aquest nivell hauran de jugar la Lliga Catalana en la seva totalitat de partits i, hauran de tenir minuts de qualitat competitiva en la lliga de Primera Nacional.

 

Nivell 3 o Formació Dirigida al Rendiment

El nostre objectiu en aquest nivell és optimitzar al màxim els processos de rendiment del jugador de bàsquet en cadira de rodes.

El model d'entrenament anirà dirigit a la consecució d'un bagatge ampli d'experiències motrius dirigides al control modificable de patrons motors específics del bàsquet en cadira de rodes i, automatitzats pel jugador.

Seguim treballant sistemes complexos tàctics tant a nivell ofensiu, com defensiu, en una progressió del treball per parts que millori tant els recursos tècnics, com els recursos tàctics del jugador, mimant els detalls de qualitat perceptiva del joc, volem jugadors que tinguin la capacitat de llegir els avantatges del propi joc.

Desenvolupem un entrenament de la condició física que segueix els patrons de desenvolupament del nivell anterior, però amb una especialització cap a la classificació funcional del jugador. Dividim el treball a desenvolupar programes de condició física i d'entrenament coadjuvant segons puntuació i posició dins dels sistemes de joc.

Els jugadors que es troben en aquest nivell seran aquells amb més estrès competitiu ja que seran els que tinguin més minuts en lliga Nacional.

El programa es desenvoluparan a través de 7h 30'de entrenament en pista distribuïts en tres sessions setmanals, més 1h30 ' de treball individualitzat en pista (tecnificació en grup reduït), més 2h de gimnàs distribuït en dues sessions d'entrenament anterior o posterior a la sessió d'entrenament, segons objectius plantejats.

Amb aquest ambiciós programa de formació del jugador de bàsquet en cadira de rodes volem fer realitat el somni de portar el màxim nivell competitiu al nostre club i a la nostra ciutat, sabem que és un llarg procés, però la nostra intenció és anar cremant etapes progressivament fins a arribar al màxim nivell amb una base ferma que ens doni la seguretat de mantenir el projecte temporalment. És per això que tot el procés de formació del jugador des de la seva entrada al club fins a la seva optimització màxima de rendiment.

 

 

Comparteix aquest article