Aquest mes a la Secció Nutrició LAU, parlem de com reforçar el sistema nerviós ens permet afrontar els inconvenients del dia a dia i ens ajuda més fàcil trobar solucions davant alteracions del nostre sistema. Parlem doncs, d’aquells aliments que poden enfortir el sistema nerviós tenint en compte diferents causes com:

 

Nerviosisme

Seria un estat d'excitació en el que el sistema nerviós respon de forma exagerada a estímuls considerats normals. Els següents 4 aliments poden reduir el nerviosisme:

  • Avena: és una font de vitamina B1 i avenina amb una suau acció sedant
  • Germen de blat: és ric en vitamines del grup B, necessàries per l’equilibri del sistema nerviós
  • Enciam: aporta vitamines del grup B i presenta una suau acció sedant
  • Pol·lent: és un aliment que enforteix el sistema nerviós

 

Fatiga intel·lectual

Pot aparèixer en períodes on s’hagi d'estudiar molt. Certs nutrients com els cereals integrals i fruits secs podran ajudar a disminuir aquesta fatiga:

  • Ametlla: Excel·lent aliment pel cervell. La seva proporció de minerals és l’adequada per aconseguir el funcionament estable del sistema nerviós
  • Nous: milloren el rendiment intel·lectual. Són riques en àcids grassos essencials que intervenen en el metabolisme de les neurones

 

Insomni

La mel exerceix un suau efecte sedant. Es pot prendre per la nit junt amb infusions de plantes relaxants com la pasiflora, la til·la, la amapola. Una alimentació rica en carbohidrats afavoreix la síntesis de triptòfan, un aminoàcid que en el cervell es transforma en serotonina, un neurotransmissor d’acció sedant.

 

Des del Club Esportiu Sant Nicolau esperem que us serveixin aquests consells.