Dijous 27 de juliol s’ha realitzat la Presentació de la Temporada 2017-2018 a l’Escola Sant Nicolau, acte que ha estat dirigit pel President del Club Esportiu Sant Nicolau, Jordi Vallhonrat, i on s’ha explicat la línia estratègica del Club, la Fundació Sant Nicolau, l’organigrama i l’estructura tècnica, el balanç 2016-17, i l’inici de la temporada 2017-18 amb els detalls de la renúncia a EBA i projectes de Club a curt, mig i llarg termini.

El President Jordi Vallhonrat ha donat la benvinguda als presents, socis i premsa i ha donat les gràcies per l'assistència a l'acte. S'ha fet una valoració de la Temporada 2016-17 i s'ha fet una explicació de la línia estratègica de Club tot fent referència a les sinèrgies que es buscaven amb la vinculació amb l'Escola Sant Nicolau, de tal forma que es treballi conjuntament dins l'entorn de la Fundació Sant Nicolau.

S'ha presentat a Andreu Bou com a Gerent Esportiu, figura que farà d'enllaç entre Escola Sant Nicolau, Club Esportiu, Junta directiva i Organigrama Tècnic. Com ha explicat el President, Jordi Vallhonrat, l'Andreu té una amplia experiència dins el món del bàsquet, en diferents etapes a nivell professional tant a Cadí La Seu i Campus Promete  a Divisió d'Honor (Lliga Femenina 1) com amb Seleccions Espanyoles, habitualment la U16 on hi ha estat vinculat durant més de 7 temporades.

 

 

També s'ha donat a conèixer tota l'estructura tècnica del Club Esportiu Sant Nicolau 2017-2018:

-Andreu Cervera com a Director Tècnic i màxim responsable esportiu, dedicat més exclusivament a la part masculina, amb el suport de Diego Martínez en l'etapa Júnior.

-De l'àrea femenina Marta Aguilera (jugadora del Sènior "A" femení), serà la Coordinadora de la part Femenina.

-Jordi Costa (jugador del Sènior "A" masculí), serà el Coordinador de Mini Bàsquet, i farà l'assessorament i enllaç per pares/mares i nens/es en la primera experiència federada.

-Sergi Escriu que des de la base de la piràmide amb l'Iniciació Esportiva i la Psicomotricitat, serà la porta d'entrada per als esportistes més joves, on començaran a fer els seus primers passos, ben dirigits i orientats per un grup de treball encapçalats per un molt bon formador, com és en Sergi que ja porta anys entre nosaltres.

 

El President ha argumentat els motius que han fet que es fés efectiva la renúncia a Lliga EBA per part del primer equip masculí:

La renúncia ha estat explicada per Jordi Vallhonrat després de ser un tema tractat per la Junta Directiva i decidir que el millor per l'entitat era fer aquest moviment i cedir la plaça al EBG Marc Gasol que estava molt interessat en poder competir a la categoria EBA. Sant Nicolau com a Club, vol obrir la possibilitat de que el primer equip masculí sigui molt més accessible per als joves jugadors i es busqui dotar l'entitat d'un "producte de proximitat" i d'aquesta forma generar sinèrgies amb l'Escola, Fundació, pares/mares, nens/es, on tothom es pugui veure reflectit amb els jugadors que surten de la "pedrera" del Club i que vegin real l'arribada als primers equips del Club, tant al masculí com al femení. Ambdós equips competiran al millor nivell del Bàsquet Català, la Copa Catalunya aquesta propera temporada 2017-2018. 

Per últim, s'ha fet la presentació oficial dels dos primers entrenadors que "debutaran" a Copa Catalunya masculina i femenina, respectivament:

-Oriol Domínguez es farà càrrec del Sènior "A" masculí, després de fer una progressió dins l'estructura de Sant Nicolau, amb el Sots-21 (on es va proclamar Campió de Catalunya Preferent la Temporada 2015-2016) i Sènior "B", li arriba ara l'oportunitat de debutar a la Copa Catalunya dirigint el primer equip grana. L'equip està en plena confecció i s'anirà acabant de detallar durant l'estiu. Està prevista l'entrada de jugadors de la casa, sent conscients que es vol fer una clara aposta pel jugador jove i amb segell Sant Nicolau. Projecte a curt i mig termini i amb valentia. La Copa Catalunya masculina es posarà en marxa el proper 2 d'octubre, i l'equip començarà a treballar el proper 28 d'agost per iniciar la pre-temporada.

-Jordi Zamora serà el màxim responsable al Sènior "A" femení en el retorn de l'equip a Copa Catalunya un any després. Després d'una etapa al Joventut de Badalona amb categories de formació (on va ser Campió de Catalunya i d'Espanya Infantil i Cadet), Cadí La Seu d'entrenador ajudant a Lliga Femenina 1, EASO de Donosti i aquestes últimes temporades al CN Caldes, aquesta proper any debutarà a la Copa Catalunya amb un equip que pràcticament renovarà integrament a totes les jugadores que van aconseguir de manera meritòria l'ascens a la final a 4 de Lleida el passat mes de maig. La Copa Catalunya es posarà en marxa el proper 17 de setembre i l'equip començarà la pre-temporada el proper 21 d'agost a les instal.lacions de Sant Nicolau,

S'ha finalitzat l'acte recordant, que la Temporada 2017-2018 donarà el tret de sortida amb les Fases de Junior Preferent, que disputarà el Junior 1 Masculí i per tant, serà el més matiner alhora de posar-se a treballar. El 16 d'agost està previst l'inici de pre-temporada i el 30, 31 d'agost i 1, 2 i 3 de setembre es disputaran les Fases per assolir el nivell de Preferent.

Desitjar molt bones i merescudes vacances a tothom i ens retrobem ben aviat, quan la pilota començi a rodar.