El Club Esportiu Sant Nicolau expressa el seu condol per la pèrdua d’una figura rellevant del nostre esport i vinculada al nostre Club, en Josep Lluís Cortés, que ha mort als 80 anys. Des de Sabadell ens afegim a tot el dol mostrat per el món del bàsquet català així com volem enviar ànims i una forta abraçada a la seva filla Maria Lluís.

En Josep Lluís va ser el primer català en jugar al Real Madrid (1958-1962) i just després va tornar a Badalona (1962-1969) per amor, i va convertir-se en una llegenda verd-i-negra. Va tenir una vida sempre vinculada al bàsquet, en especial de Sabadell, ja que jugà a l'Orillo Verde, i va ser ajudant d’Antonio Díaz Miguel a la selecció espanyola durant dues dècades i com a regidor d’esports de l’ajuntament de Badalona.

Cortés, amb un estil propi de deixar-se la pell a la pista i donar-ho tot, es va retirar als 32 anys per exercir d’entrenador. Mà dreta de Díaz Miguel amb el combinat estatal masculí, amb el gran èxit que va ser la medalla de plata olímpica a Los Angeles 82, així com tres podis en els europeus. Una trajectòria que va dur-lo a acumular tots els reconeixements possibles. Una llegenda del bàsquet català.

Descansa en Pau, Josep Lluís.