Dissabte 9 de gener es va disputar a les instal·lacions de l'Escola Sant Nicolau la XVena edició del Memorial Salvador Girbau que va registrar un màxim històric de participació, amb un total de 30 equips, més de 300 esportistes i 45 partits, fet que el consolida com un dels referents del bàsquet formatiu del país. El Torneig Pre-Mini organitzat pel Club Esportiu Sant Nicolau comptava en aquesta edició fins a un total de 5 categories, masculines i femenines, on prendrien part equips d'arreu del territori català.

Totes les categories constaven de 6 equips dividits en dos grups per disputar la fase prèvia, per després realitzar un partit d'encreuament que resoldria la classificació final de cada equip. Això feia que cada grup participant disputés fins a 3 partits durant tot el dia, així com la realització de les activitats paral·leles del Torneig, com la sessió de Cinema i el Taller de Vivenciació de Bàsquet en Cadira de Rodes

Ben d'hora anaven arribant els esportistes i ja es veia la il·lusió i l'alegria que transmetien els joves jugadors. A les 9h s'iniciaven els partits, on les 4 pistes simultànies albergaven la competició. El Torneig comptava amb la participació de molts clubs, alguns d'ells ja clàssics de la cita com el CB Cornellà, l'UE Mataró, el Sant Josep de Badalona, l'Escola Joviat, el CB i UM Manresa i el BFM Viladecans. D'altres debutaven al torneig, com el CB Cerdanyola, el C.C. L'Hospitalet, el Casal Vilafranca entre molts altres. Tots van poder gaudir de valent d'una autèntica jornada de bàsquet, convivència i germanor.

 

 

 

Els petits esportistes van anar omplint les pistes, disputant els seus partits, per després passar per la Sessió de Cinema, on van veure la pel·lícula Space Jam protagonitzada per Michael Jordan i els Looney Tunes i que va portar moltes rialles i diversió. Fins i tot al migdia l'activitat continuava, on mentre els equips anaven passant pel menjador per dinar i carregar bateries, altres seguien disputant partits, o participaven en el Taller de Sensibilització de Bàsquet en Cadira de Rodes, on jugadors i tècnics del Global Basket ensenyaven els secrets d'aquest esport adaptat, aprenent conscienciació, esforç i normalitat. Tots els nois i noies coincidien en que havien gaudit molt del Taller i que s'ho van passat molt bé dalt de la cadira.

Els partits d'encreuaments finals van començar a la tarda, on tots els equips es jugaven la classificació final. A pesar de portar tot el dia fent activitats, el cansament no es notava i els Pre-Minis mostraven una gran qualitat i intensitat en aquests darrers partits. La organització va repartir berenar per a tots els participants per tal que poder afrontar el darrer matx amb les forces renovades i amb el màxim d'il·lusió

 

 

 

El pavelló s'omplia a la seva màxima capacitat amb un gran ambient a les grades, plenes de familiars, amics i seguidors que no paraven d'animar els seus colors i gaudir del Torneig. Al finalitzar els partits d'encreuaments tots els equips rebien el seu merescut premi en forma de copa i reconeixement. El magnífic fi de festa el van portar el gran espectacle de les finals de les diverses categories, on les victòries van anar a parar a l'UE Mataró A, el CE Sant Nicolau Grana i el CB Solsona en les 3 categories masculines, i al EBCB Cornellà A i el BF Viladecans B en les 2 categories femenines.

 

 

Per tercera vegada, i com a activitat extra a la competició, es va organitzar el Concurs Fotogràfic via twitter (@CESantNicolau) , on vam rebre moltes piulades amb les fotografies que feien els assistents al Torneig. Tothom volia guanyar el premi! Vam poder veure fotos de tot tipus, selfies molt divertits, altres que reflectien la passió pel bàsquet, així com algunes amb molt de talent i molt artístiques. La guanyadora va ser la Montse Bayès, que rebrà 2 entrades per veure el partit de la Lliga Endesa ACB entre l'ICL Manresa i el Dominion Bilbao Basket.

Cap a les 21h del vespre es van arribar al punt i final del XVè Memorial Salvador Girbau i es va poder completar el Palmarès d'un Torneig Pre-Mini que quedarà en el record de tots els participants i dels organitzadors als quals volem agrair des d'aquestes línies la seva implicació i esforç per fer que tot sortís rodó (entrenadors, jugadors, junta, pares i mares, moltíssimes gràcies!).

Esperem poder retrobar a tothom en l'edició de l'any vinent, on desitgem tornar a viure una jornada esplèndida del més pur bàsquet formatiu.

No us oblideu de visualitzar el vídeo resum del torneig, així com les galeries fotogràfiques, el palmarès, els resultats i les classificacions!

 

INFORMACIONS DEL TORNEIG

Pots visualitzar la informació del XVè Memorial Salvador Girbau punxant sobre cadascuna de les següents entrades: