El Campus de Nadal començava a finals de juliol per la Mireia i el David, que tot just acabat el d’estiu, ja començaven a pensar i a preparar-lo per a que anés tot rodat. I així va ser, tot va començar el dia 27 de desembre a dos quarts de dotze del matí a l’estació de busos de Sabadell, on tots els jugadors esperaven per sortir rumb cap a Llívia. Després dels mítics càntics a l’autocar i una parada per dinar al peu de la Cerdanya vàrem arribar a la que seria la nostra casa durant quatre dies, Llívia.

 

 

Després d’instal·lar-nos a les habitacions i conèixer una  mica més el poble, ja van començar els entrenaments. Els més petits van poder progressar i  millorar la coordinació i moviments del cos, i els més grans van treballar aspectes de 1 contra 1 en espai reduït.

Per finalitzar el dia, ben sopat gaudíem tots junts al menjador d’una mica de cinema per acabar de relaxar-nos i anar a descansar.

El segon dia començava amb les primeres tecnificacions, que constaven en millorar el domini de pilota a l’hora de botar. Un cop acabada la tecnificació,  es va dur a terme la competició coneguda com a “Two ball”, on els jugadors competien per parelles dividits en cistella petita i cistella gran.

Després de dinar vàrem veure la pel·lícula “Los pingüinos de Madagascar”. I així recuperar energies durant la tarda per poder anar a entrenar. Durant l’entrenament es van analitzar i millorar conceptes del joc per parelles juntament amb la lectura i presa de decisions  en el joc reduït de dos contra dos. Un cop acabat l’entrenament vàrem debatre sobre accions del bàsquet professional observant diferents vídeos.

Ben sopat, es va deixar el bàsquet una mica a part i tots els jugadors van competir en unes mini olimpíades al pavelló. Van lluitar per emportar-se la victòria en la prova de velocitat de 100 metres llisos, la prova de resistència de 400 metres i la prova de salt de llargada. Per finalitzar la nit vam fer una competició de futbol tots contra tots separats en 4 equips.

 

 

Un cop acabat el primer dia sencer de campus, tocava descansar i preparar-se per el següent, ja que començàvem el matí esmorzant i ja baixant cap al pavelló per realitzar l’entrenament. Vam treballar les diferents lectures en situacions de 3 contra 3, va ser de gran ajuda ja que aquella mateixa nit els nens i nenes ja esperaven el 3 contra 3 nocturn, però abans, durant la tarda vàrem poder veure la pel·lícula “La família Belier”. Vista la pel·lícula i havent berenat tornàvem a baixar al pavelló, el bàsquet no s’aturava ni les ganes de tots. Comptàvem amb la presència de la pilota “94Fitfty”. Aquesta, està equipada amb uns sensors que permeten calcular l’angle de tir idoni, la velocitat del tir, la quantitat de bots que som capaços de fer en els segons que nosaltres li preestablim en l’aplicació mòbil que l’acompanya, juntament amb moltes més funcions. Gràcies a la pilota vàrem poder realitzar varies proves de tir a cada jugador i així poder millorar en velocitat i posició corporal a l’hora de tirar a cistella.

Acabada la tarda era l’hora de vídeo, on vam poder conèixer de més a prop el bàsquet femení i l’esperit de superació amb dos documentals de l’informe Robinson, com el de l’Amaya Valdemoro i el Real Canoe.

I finalment, sí, era l’hora del mític 3 contra 3 nocturn que tothom esperava. Els jugadors van competir a un gran nivell i el més important de tot, s’ho van passar d’allò més bé competint.

Arribava l’últim dia a Llívia, que començava amb l’esperada també competició de 2 contra 2 i una sorpresa final, l’All Star del campus!

Ben dinat, s’acabaven 4 dies intensos de bàsquet, riures i molta diversió. Contant elefants a l’autocar de tornada jugadors i entrenadors i recordant moments del que ha sigut una increïble experiència al Pirineu, esperem poder tornar a repetir-la.  FINS L’ANY QUE VE!

 

No us oblideu de visualitzar el vídeo resum del Campus de Nadal així com les galeries fotogràfiques, i les cròniques diàries

 

CRÒNIQUES DIÀRIES

Pots visualitzar les diferents cròniques diàries de cada jornada del Campus de Nadal punxant sobre cadascuna de les següents entrades: