Aprofitant l’aturada de la competició per les festes de Nadal, el Club Esportiu Sant Nicolau va organitzar una jornada de formació durant el passat dimecres 23 de desembre, destinada a tots els entrenadors que conformen l’staff tècnic del club. Així doncs, tots els entrenadors principals, ajudants, monitors i les persones vinculades a l'extens organigrama tècnic grana van poder gaudir de diverses xerrades en forma de clínics i ponències per potenciar el continuat treball formatiu de l’entitat.

La jornada va començar amb una primera xerrada amb els Coordinadors de l’àrea masculina i femenina. En Sergi Sànchez i la Mireia Capdevila van parlar sobre la metodologia d’entrenament i de joc pròpies del CE Sant Nicolau, presentació dels no us conceptes “Lau” així com la definició d’etapes de descoberta, aprenentatge, transferència i perfeccionament del bàsquet. Tot seguit, el Director Tècnic del club, en Cesc Cabeza, va passar a la valoració del primer trimestre i l’anàlisi d’aspectes de millora i evolució.

 

 

Els entrenadors després van dirigir-se cap al pavelló, on l’Adrià Alonso, tècnic del primer equip masculí de l’entitat, va realitzar una sessió en format de clínic centrat en les idees per entrenar la defensa en els equips de formació. Gràcies a la seva llarga experiència tant en equips petits de formació com en equips joves de competició, l’Adrià va explicar les seves filosofia de treball per construir una defensa, iniciant pels gestos tècnics dels desplaçaments, les recuperacions, la defensa de l’1x1 i les situacions que es donen en el bàsquet, reduïdes a format 2x2 i 3x3. Tots els nostres entrenadors van entrar en debat, anàlisi i assimilació de nous conceptes i experiències pròpies en el treball diari de defensa que va enriquir molt la xerrada proposada per l’Adrià.

 

 

La jornada es va completar amb la presència d’en Josep Maria Berrocal, entrenador professional català amb una llarga carrera on destaquen les seves etapes al Joventut de Badalona, al FC Barcelona (campió d’Eurolliga al costat d’Svetislav Pesic), Menorca Bàsquet (assolint l’ascens a l’ACB), i en les seves últimes temporades fent d’entrenador principal a Ucraïna i d’ajudant al Panathinaikos grec. En Josep Mª va estructurar la seva formació en dues parts. Durant els primers 45 minuts va parlar sobre el rol i la motivació de l’entrenador, així com la planificació i la construcció i periodització de les setmanes d’entrenament. Va explicar els conceptes que ell treballa durant les sessions setmanals dels seus equips per tal d’optimitzar el temps disponible així com els recursos que té a l’abast. La segona part es va realitzar a la pista de bàsquet, on el Josep Mª es va ajudar dels nostres entrenadors per explicar diversos exercicis on plasmar idees de treball en forma d’escalfaments, habilitats motrius, formació tècnica i tàctica, i en especial atenció al desenvolupament del balanç defensiu i el rebot ofensiu. 

 

 

Aquestes sessions formatives són part de la formació continua que reben tots els entrenadors i ajudants del Club Esportiu Sant Nicolau, que amb l’esperit de millorar en la qualitat del seu treball, esperen poder plasmar tots els nous coneixements en la formació dels joves esportistes que formen part de la família “Lau”.