Durant el cap de setmana del 7-8 de gener s'ha disputat el XVI Torneig Pre-Mini Memorial Salvador Girbau a les instal·lacions de l'Escola Sant Nicolau. Enguany, el torneig quedava dividit en dues jornades. Dissabte estava destinat a les Categories Masculines, i diumenge, eren les Categories Femenines les que prenien el relleu. Un total de 32 equips han disputat fins a 55 partits, on més de 300 esportistes ens han fet gaudir de dos dies plens de bàsquet de formació en estat pur fent d'aquesta edició un nou èxit pel CESN.

L'activitat a les pistes s'iniciava dissabte a les 10h del matí, on els equips masculins començaven a disputar els primers partits de la Fase Prèvia. Els participants quedaven dividits en 3 categories. Les Categories Blava i Verda tenien 6 clubs participants, dividits ens grups de 3 per realitzar la Fase Prèvia i després disputar un últim matx d'encreuament per determinar la classificació final. La Categoria Groga, jugava un format de tots contra tots, on fins a 5 equips s'enfrontaven entre si per un lloc de privilegi a la classificació.

 

 

Però el Torneig no només consisteix en bàsquet, ja que com ja va sent habitual, el Club Esportiu Sant Nicolau complementava l'experiència amb activitats paral·leles. Així doncs, tots els participants podien gaudir d'una Sessió de Cinema, així com participar del Taller de Vivenciació i Sensibilització de Bàsquet en Cadira de Rodes. Les dues activitats van obtenir gran valoració i van fer les delícies dels més petits.

Totes les categories constaven de 6 equips dividits en dos grups per disputar la fase prèvia, per després realitzar un partit d'encreuament que resoldria la classificació final de cada equip. Això feia que cada grup participant disputés fins a 3 partits durant tot el dia, així com la realització de les activitats paral·leles del Torneig, com la sessió de Cinema i el Taller de Vivenciació de Bàsquet en Cadira de Rodes

Pel que fa els equips masculins, aquesta edició vam poder comptar amb clubs ja clàssics a la cita com el CB Cornellà, l'UE Mataró, el Sant Josep de Badalona, el Bàsquet Joviat, el CB i UM Manresa, el BM Viladecans, el JAC Club Sants, el Bàsquet Molins, el CB Cerdanyola i el CB Can Parellada. A més, vam poder comptar amb la presència d'equips que debutaven al Torneig, com el Joventut de Badalona, el CN Sabadell i el CB Farners. Tots ells ens van fer gaudir de valent amb la seva il·lusió, entrega i qualitat, fent que la jornada fos magnífica, amb gran talent pel bàsquet, convivència i enorme germanor i companyonia entre tots els participants.

Els guanyadors de les diverses categories van ser el CB Sant Josep de Badalona, l'UE Mataró B i el Joviat Manresa B. Tots els equips participants, però, van rebre el seu corresponent trofeu, així com obsequis dels diferents col·laboradors del torneig.

 

 

Diumenge també a les 10h del matí, entraven en joc les Categories Femenines. Ja només arribar es podia veure a la cara de les noies la il·lusió per passar una gran jornada. El format de la competició era el mateix que el dissabte, amb els equips dividits en 3 Categories i en diversos grups per realitzar la Fase Prèvia. Els partits van començar amb molta qualitat, on les noies donaven mostres de la seva intensitat i talent dins la pista. Els somriures eren presents en totes les participants, que a més, s'anaven ampliant amb la Sessió de Cinema, on les joves espOrtistes van poder veure la pel·lícula Una Pandilla de Altura 2, amb moments de diversió i entreteniment que els reconfortava per seguir amb les activitats.

Cap al migdia els partits es prenien un petit descans i els equips ho aprofitaven per dinar a les instal·lacions de l'Escola Sant Nicolau, per així omplir d'energia i bateria a les jugadores per afrontar els partits finals de la tarda. Mentre alguns equips dinaven, altres passaven per el Taller de Sensibilització de Bàsquet en Cadira de Rodes, on jugadors i tècnics del Global Basket ensenyaven els secrets d'aquest esport adaptat, aprenent conscienciació, esforç i normalitat. Una gran experiència que permetia als més de 300 participants gaudir del bàsquet dalt de la cadira de rodes.

 

 

L'energia de les noies semblava no tenir límit, i a la tarda vam poder gaudir d'uns grans partits d'eliminatòries amb jugades plenes de talent i un excel·lent joc. Les grades del pavelló estaven plenes d'ebullició i s'escoltaven els ànims i els crits d'alegria dels espectadors. A la Categoria Groga es va endur el primer lloc l'UE Mataró A, a la Blava el vencedor va ser el Bàsquet Joviat A i en la Categoria Verda el BF Viladecans B va proclamar-se campió. Molts clubs femenins van participar en aquesta edició, i volem agrair la presència del CBF Cerdanyola, el Femení Sant Adrià, el Bàsquet Pia Sabadell, el CN Caldes, el Bàsquet Oms, el CB Parets, el CB Cornellà i el Bàsquet Molins. Alguns d'ells amb molts anys de participacions al Torneig i d'altres que dipositaven la confiança en el nostre esdeveniment per primer cop.

Organitzat com a activitat extra a la competició, vam tenir la IV edició del Concurs Fotogràfic via Xarxes Socials. El funcionament era molt senzill, els participants penjaven fotografies del Torneig a Twitter o Instagram etiquetant-les amb el hashtag #torneigLAU2017 i optaven a endur-se el magnífic premi que consistia en dues entrades per veure el partit de Lliga Endesa ACB entre el Divina Seguros Joventut i el Reial Madrid a disputar-se el diumenge 15 de gener. Va ser tot un èxit de participació i vam rebre moltíssimes fotografies que reflectien els valors del Torneig, passió, esforç, diversió, companyonia, intensitat, amistat. El guanyador va ser en Juan Antonio Martínez, que podrà gaudir d'una jornada del millor bàsquet professional del país.

 

 

El XVI Torneig Pre-Mini Memorial Salvador Girbau va ser tot un èxit de participació i quedarà en la memòria de tots els participants i organitzadors, en el que es va arribar a la xifra rècord de 32 equips participants. No volem oblidar-nos de tots els que van fer possible que el Torneig tornés a ser un èxit, organitzadors, voluntaris, pares i mares, jugadors del club, junta... des d'aquestes línies la seva implicació i esforç per fer que tot sortís rodó, moltíssimes gràcies!

Esperem poder retrobar a tothom en l'edició de l'any vinent, on desitgem tornar a viure d'un Torneig esplèndid del més pur bàsquet formatiu.

No us oblideu de visualitzar el Vídeo-Resum del torneig, així com les galeries fotogràfiques, el palmarès, els resultats i les classificacions!

 

INFORMACIONS DEL TORNEIG

Pots visualitzar la informació del XVI Torneig Pre-Mini Memorial Salvador Girbau punxant sobre cadascuna de les següents entrades: