Apassionant Final a 4 del Sènior A Femení EBYP a Lleida. El cap de setmana començava amb la primera semifinal, que disputarien el CE Sant Nicolau i el CB Lleida, partit per intentar estar a la final del Campionat de Catalunya i així optar a l'ascens a Copa Catalunya. Un ascens que a priori només aconseguirien 3 equips, els finalistes i el tercer classificat.

El CB Lleida era el favorit, ja que va quedar líder del seu grup amb només dues derrotes durant tot l'any. Per la seva banda el Sant Nicolau volia donar la sorpresa davant l'equip local.

Amb els nervis típics d'una final, el CB Lleida va sortir amb més seguretat en l'inici de partit, així es reflectia al marcador, 4-17. Les de Sabadell no donaven crèdit, però se les veia amb confiança per remuntar el matx.

I així va ser, en el segon quart, la defensa de les grana parava els contraatacs del Lleida, així com els seus rebots ofensius. Amb un gran esprint en els últims dos minuts abans del descans, el Sant Nicolau empatava el partit 26-26, amb un gran parcial de 13-1.

A la tornada del descans, el partit seria molt més igualat. El CB Lleida intentava jugar amb molt de ritme, com els agrada, però el poder defensiu de les grana ho impedia. Tan sols els tirs lliures donaven l'avantatge al Lleida, que van aconseguir llençar un total de 30 enfront dels escassos 10 del Sant Nicolau.

Els últims 10 minuts decantaria la victòria cap a l'equip que anotés amb més facilitat. El CB Lleida s'encallava amb la defensa zonal del Sant Nicolau, que no aconseguia anotar, però, després en atac. A falta de dos minuts arribaven dos triples inesperats del CB Lleida que trencaven el partit, donant-la victòria i el pas a la final.

El Sant Nicolau tornava a l'hotel amb la sensació agredolça de tenir un partit a les mans, molt ben competit, però que se li escapava al final. Quedaria doncs la segona jornada, en diumenge, contra el Molins, que perdria la seva semifinal contra el Boet Mataró.

RESULTAT: 47-55

En la disputa pel 3r i 4t lloc, s'enfrontarien dos equips molt similars en els seus números ofensius i defensius, però molt diferents pel que fa a plantilla. Molins amb una gran jugadora interior i molt talent exterior en el tir, s'enfrontava al Sant Nicolau minvat físicament però amb una mentalitat molt contundent i efectiva per als partits complicats.

L'inici de partit seria un calc del partit disputat contra el CB Lleida, encaixar un 12-2 no seria un bon començament. Però la reacció del Sant Nicolau seria molt més ràpida, tot i l'excés d'errors en els tirs lliures 2/10 en  sis minuts. El resultat 14-8 per Molins.

El segon quart seria d'autèntic calvari ofensiu, els dos equips tan sols aconseguien una cistella en joc, la resta des de la línia de personals. Aquesta vegada l’equip col·legial estaria més encertat 7/10, però el Molins seguia manant 20-17.

A la mitja part tot semblava que el partit seria a pocs punts, amb un 10-12 al Sant Nicolau seguia retallant la diferència i ja estava a un punt del Molins, que començava a viure del talent ofensiu del seu joc interior. Ja a la recta final i amb les forces molt gastades i minvades, el Sant Nicolau aconseguia posar-se per sobre en el marcador, oferint un millor joc des del pal baix i trencant l’1x1 en velocitat. El partit s'igualava en els últims minuts, però era Sant Nicolau qui guanyava de 3 punts. Molins, fent honor al seu gran tir exterior posaria l'empat a 46 per anar a la pròrroga.

Molins recuperava una mica d'alè i anotava un 4-0 ràpid, que semblava una llosa per a les de Sabadell. Duraria poc, ja que amb un 0-4 tornaria el partit a l'empat i de nou a l'emoció final. Tots dos equips disposaven de 2 tirs lliures per a sentenciar, primer Sant Nicolau per forçar el Molins a ficar un triple i guanyar, però no seria així, tan sols anotaria un tir lliure. Amb 1 punt amunt i 4 segons per finalitzar, una falta donava 2 tirs a Molins, els quals només anotarien un, provocant una segona pròrroga.

Amb els cossos cansats l'únic que es va poder veure en 5 minuts van ser 4 tirs lliures anotats, dos per cada equip, deixant la pressió dels dos últims al Sant Nicolau, que amb sang freda anotava netament i donava la tercera pròrroga i definitiva.

Els últims 5 minuts, van ser marcats per l’intercanvi de punts al marcador, les grana marxaven de 3, però Molins no deixava que el partit s'escapés anotant dues cistelles de gran valor. En l'últim minut una cistella del CE Sant Nicolau des pal baix els donava la victòria.

Una victòria merescuda pel sofriment del partit, per la manera de guanyar enfront de les adversitats i pel gran any viscut. Una victòria que dóna l'ascens a Copa Catalunya, un esdeveniment per a moltes jugadores molt especial i sentimental.

Després d’un any, l’equip grana retorna a la màxima categoria catalana de la millor manera possible.

RESULTAT: 61-60