Després de l'històric ascens a Copa Catalunya assolit fa dues temporades, enguany el Sènior A Femení EBYP tornarà a militar a Primera Catalana. Serà la tercera temporada de la història del club en aquesta competició (13/14, 14/15 i 16/17) a la qual hi vam arribar després d'assolir l'ascens la temporada 2012-2013. 

Per aquesta temporada 2016-2017 l'equip s'ha renovat bastant i de l'any passat, i només continuen l'aler Alba Pérez, la pívot Anna Bonet i la capitana i entrenadora dels equips base del club, Aina Vergé. En el capítol d'incorporacions destaca l'arribada al primer equip de tres jugadores sortides dels equips base: el retorn de la Mireia Cornet després d'un any al Sènior B Femení, l'arribada de l'escorta Berta Olivier també des de el Sènior B i l'ascens de la base Queralt Ubia directament des de l'equip Júnior. 

L'entrenador de l'equip serà Dante Gonzalez, ampli coneixedor de la categoria i debutant al nostre club, que també portarà l'equip Cadet 1 Femení. En total, eguany el Sènior A femení EBYP presenta un total de set cares noves dins el club, que esperem s'hi trobin còmodes des de el primer dia i ens puguin ajudar a fer una bona temporada en aquest retorn a Primera Catalana.