El Júnior 1 Masculí Kyrya (un equip amb autèntica D.O LAU) ha assolit una fita històrica dins del Club Esportiu Sant Nicolau. Després de la victòria davant el CB Sant Josep de Badalona el passat diumenge 18 de novembre, els grana s’han classificat per disputar la Lliga Preferent A (la màxima catalana) en categoria Júnior, un fet fins ara insòlit pel nostre club.

Després d’encadenar 11 victòries consecutives en la Fase Prèvia de la competició, mantenint-se com a únic equip invicte, els grana han aconseguit la classificació 3 jornades abans per finalitzar la prèvia, demostrant un gran nivell de bàsquet.

 

 

Hem aprofitat aquest fet històric per parlar amb l’entrenador de l’equip, Andreu Cervera, per tal de repassar el passat, present i futur d’aquesta generació exitosa, amb Denominació d’Origen LAU;

 

Andreu, vas agafar l’equip la temporada passada, quina trajectòria va tenir?
L’any passat vàrem competir a la categoria de Junior 1er any en un grup molt dur amb Cornellà, Tarragona i Manresa actualment al grup A preferent i Jac Sants actualment al grup B. Després d'una gran fase regular vàrem acabar primers de grup amb unes eliminatòries que ens van beneficiar per imposar-nos i accedir a la Final a 4 del Campionat de Catalunya, cosa que ens va donar plaça directa a Preferent per a la Temporada vinent (2018-2019). Vam ser capaços d’assolir aquest objectiu, que era prioritari per nosaltres i que ens havíem proposat amb l'equip des del primer dia.

Un cop debutat a la Fase Prèvia de Preferent aquesta temporada, com s’ha comportat l’equip?
Enguany ens vam proposar competir al màxim cada partit, sabent que seríem un equip fort del grup de fase prèvia. Tot i així, una gran pre-temporada jugant en contra equips sèniors de 2na I 3era catalana saldat amb 2 victòries i una derrota ens feien arrancar amb la màxima ambició. Ara quedant 3 partits per finalitzar la fase prèvia podem dir que el grup ha rendit per sobre de les expectatives inicials. Amb partits per al record com han estat els duels contra Girona, Sant Pep o Manresa. Objectiu assolit amb 11 victòries i 0 derrotes, amb partits còmodes i d'altres molt soferts i oferint un bàsquet molt vistós i d'alta intensitat.

Que suposa per vosaltres classificar-vos per la Fase Regular de Preferent A?
Implica entrar al Top 8 d’equips Júniors de tota Catalunya. Jugarem contra alguns equips amb estructures professionals com Barça o Joventut de Badalona i alguns altres que estan a nivells estratosfèrica com L’Hospitalet. A més a més dels tradicionals Manresa i Sant Pep, i algun altre equip encara per definir, completaran un grup de màxima exigència. El millor d'aquest equip de jugadors grana és que no es posa límits i gaudirà dels últims mesos de formació jugant contra els millors equips Júniors del país, alguns dels millors d'Europa. Crec que té un mèrit increïble si sabem entendre que som una escola i el cos de l'equip són alumnes que porten des de petits al club. A més a més amb, durant els anys hem sumat grans incorporacions que han apuntalat a l’equip. El gran mèrit a destacar d'aquest grup és l'amor que tenen per al bàsquet, cosa que es plasma per exemple en que dels 11 integrants de l’equip, n’hi ha 8 que realitzen tasques d’entrenador en els equips de base del Club Esportiu Sant Nicolau!

Com es el format de competició que trobareu a Preferent A?
És una competició molt compacta amb 8 equips amb partits a doble volta, on a l’acabar, els 4 primers classificats jugaran la Final a 4 de Catalunya per obtenir accés als Campionats Espanya Júnior. Tot això en molt poc temps ja que cal recordar que són estudiants i esportistes i al finalitzar l'any molts jugadors realitzen les PAU per accedir a estudis universitaris. Per això la competició acabarà a l’abril amb diversos caps de setmana de dobles jornades.

Que destacaries d’aquesta gran generació de jugadors?
Voldria destacar la seva gran trajectòria d’ençà que van començar a jugar a bàsquet. Des de categories inferiors han anat collint èxits i això es pot veure amb el palmarès que han anat acumulant:

 

Nota:  Pots punxar sobre cadascún de les categories per llegir més àmpliament la notícia d'aquell any.